שוק הנדל"ן נחשב לאחד משווקי ההשקעה הפופולריים ביותר כשהוא מציע יציבות יחסית לצד אטרקטיביות גבוהה. עם זאת, חובה לפעול בו בזהירות מקסימלית ולנהוג באחריות רבה, זאת על מנת להימנע מטעויות הרות גורל בהם התנסו משקיעי נדל"ן שאירע מזלם.
אז מהם הטעויות מהן עליכם להימנע כשמשקיעי נדל"ן? להלן מספר בורות נפוצים בהם נפלו משקיעים מתחילים לפניכם ויש גם דרך עוקפת. מומחי אתר הכסף בפוסט למשקיע הנדל"ן המתחיל.
טעות מספר 1: חוסר הבנה בערכו של מתווך
המתווך הוא אחד מאנשי הקשר החשובים ביותר בביצוע עסקאות נדל"ן. הוא זה שבכוחו לחשוף אתכם להזדמנויות של השקעות בנדל"ן הרלוונטיות לכם ולכוון אתכם לביצוע עסקאות שוות. מובן שכבעל מקצוע הוא גובה עמלות על עבודתו עם זאת, חשוב להימנע מלהתמקח ולהתווכח על גובה הריביות בצורה שתגרום לו להימנע מלהציע לכם עסקאות חדשות.
שימו לב שכרישי נדל"ן מנוסים יקפידו להדק את קשריהם עם דמויות מפתח בעולם התיווך, הם יעדיפו לשלם מעט יותר ובלבד שהמתווכים הגדולים יבינו ש'שווה להתעסק איתם'. כך הם יוכלו לשמוע ראשונים על נכסים אטרקטיביים לקנייה/למכירה וירוויחו מידע עדכני שווה ערך שיאפשר להם לצמוח בתחום.
רוצים טיפ? אל תתווכחו עם המתווך על גובה העמלה, להפך, תגמלו אותו מעבר למקובל, כך הוא ישמור לכם אמונים ויהפוך אתכם לפרסונות מועדפות ברשימת הלקוחות שלו.
טעות מספר 2: חוסר מודעות לחשיבות העיון במסמכי תיק בניין
לעיתים, משקיעי נדל"ן בתחילת דרכם אינן מועדים לצורך הגדול בעיון מעמיק במסמכי תיק הבניין של הנכס. לצורך כך חובה לפנות למחלקת הנדסה ברשות העירונית בה ממוקם הנכס ולבדוק היטב אתה המידע התכנוני של הנכס העשוי לכלול: צווי הריסה, חריגות בנייה ועוד תוכן חיוני לקראת תהליך רכישה.
חשוב לדעת, עיריות מסוימות מנגישות את המידע באמצעות מערכות מקוונות כך שהגישה לחומר קלה עוד יותר. שימו לב שישנם משקיעי נדל"ן שייעזרו בשירותי שמאי לפני חתימה על הסכם מכר.
טעות מספר 3: דירה להשקעה כמוה כדירת מגורים
ממש לא נכון. בהעדר ניסיון ו"שפשוף" בתחום הנדל"ן עשויים משקיעים בתחילת דרכם לבחון דירות להשקעה בהתאם לסטנדרטים של דירות מגורים. מדובר בטעות מהותית שעלולה להוביל להימנעות מרכישת הנכס בטענה כי המיקום/תנאי הדיור בו אינם מתאימים למשקיע למגורים.
דירה להשקעה צריכה להימדד בפרמטר אחד: האם היא בעלת פוטנציאל לעליית ערך? במידה וכן, המיקום והמצב לא מהווים אינדיקציה משמעותית כלפי נכונות ההשקעה.
אגב, מידע זה נכון גם ביחס לשיפוץ הנכס. חשוב לשפר את הנכס כשהמטרה העומדת לנגד עיני המשקיע היא השבחת הנכס במקסימום חיסכון ולא עצם שדרוג הנכס. זאת יש לעשות בהתאם לקהל היעד ודרישותיו במקום. זכרו, זהו נכס להשקעה ואין כל צורך להשקיע בו שקל נוסף מעל הנצרך.
טעות מספר 4: חיסכון בדמי טרחה לעו"ד
כדי לבצע עסקה בעלות הנמוכה ביותר עלולים משקיעים לנסות לקצץ בעלות שירות של עו"ד. אולם, כפי שנראה, לעו"ד מקצועי יש חשיבות רבה בהצלחת העסקה שכן הוא עשוי לאתר בה ליקויים או להשביח אותה בהתאם לניסיונו ולמיומנות שלו במקצוע. כאן חשוב שלא להתפשר אלא ללכת על איש מקצוע בעל המלצות ומוניטין חיובי שייתן לכם ערך מוסף בעסקה.
השקעה נכונה בנדל"ן – לסיכום
מתחילים בעולם הנדל"ן עלולים לעשות טעויות בצמתים שונים הנובעים בעיקר מחוסר מודעות. הקפידו אתם לרכוש מידע רב בנושא, לחקור את הנכס היטב ולשכור את שירותיו של עו"ד מקצועי.
עם הזמן החושים שלכם יתחדדו ותוכלו לזהות בקלות רבה יותר מהי ההשקעה הנכונה עבורכם. זהו תהליך שלוקח זמן אולם באמצעות ליווי משפטי, הכרת השוק על בוריו ועזרה של אנשי התיווך הנכונים, תוכלו לממש פוטנציאל של עסקאות נדל"ן מצוינות.